Hapjestijd: tacoschelpen van mais met guacamole

Ik snack er -vooral in de weekenden- graag op los. Maar sinds ik afgelopen januari met sporten begonnen ben, vind ik het bijna jammer om ongezond te snacken. Niet dat dat nooit voorkomt, maar toch. Als ik dan eens een gezond hapje weet te produceren voel ik me wat fijner na het snoepen.

Nu oogt een worst of blokje kaas nooit zo leuk op de foto vind ik, dus ik was op zoek naar een recept met meer kleur. En iets wat niet standaard op de receptenkaart bij mij thuis staat. Een zelfgemaakte taco van mais met een home made guacamole!

Recept taco van mais met guacamole
Mercedes tortilla-recept | 1 avocado (rijp) | 1 tomaat | 1 teen knoflook | 1 sjalot | 1 limoen | rode peper | peper | zout

Maak de tortilla’s van Mercedes, maar maak ze wat kleiner zodat ze wat handzamer zijn. Verwarm daarna je oven tot 200 graden. Smeer de wraps met wat zonnebloemolie in en leg ze op een rooster zodat ze erover heen hangen en er al een schelpvorm ontstaat. Laat de wraps in 7 tot 10 minuten hard worden. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.

Prak de avocado fijn. Snijd de tomaat doormidden, verwijder de zaadjes (zaadlijsten) en snijd het vlees vervolgens in stukjes. Pers de knoflook. Snijd de sjalot fijn en pers de limoen uit. Meng alles in een kom en voeg naar smaak in stukjes gesneden rode peper toe alsook wat peper en zout.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>