Super snel tomatentaartje met geitenkaas

Soms vragen mensen me waar ik de tijd en energie vandaan haal om elke avond uitgebreid te koken. Maar het feit is: ik kook echt niet elke avond uitgebreid. Mijn vriend heeft me nog voordat we gingen samenwonen nadrukkelijk gevraagd of hij ook een paar keer per week mocht koken. En daar heb ik he-le-maal geen probleem mee. Vooral niet omdat mijn werk niet echt om de hoek ligt en ik na een lange autorit niet altijd zin heb om nog uren in de keuken te staan.

En soms kook ik na een lange autorit wel, maar gewoon iets super simpels. Dan maak ik mijn eigen deeg niet. En staat het gerecht binnen 5 minuten in de oven. Dit is dan ook een super snel te realiseren gerecht. Je zet het zo in de oven, ontspant twintig minuten en kunt aan tafel. Een kind kan de was doen. En dat op een doordeweekse avond.

Tomatentaart met geitenkaas

Ingrediƫnten: 4 vellen hartig taartdeeg, ontdooid | 125 gram geitenkaas | 4 tomaten | paar takjes tijm | halve teen knoflook | peper | zout

Verwam de oven tot 200 graden. Neem een taartvorm of -blik van 24 cm doorsnede. Ikzelf gebruik een taartvorm met losse bodem. Vorm met het hartige taartdeeg een goede bodem en laat de rest van het deeg over de rand hangen. Strooi de blaadjes van de helft van de tijm op de bodem en brokkel de geitenkaas daar over heen. Snijd de tomaten door midden en duw ze stevig in de geitenkaas en het deeg. Leg op elke tomaat een dun plakje knoflook, bestrooi met peper, zout en de overige tijm. “Prop” als het ware het overige deeg terug in de taartvorm. Zet zo’n 20 minuten in de oven totdat het deeg mooi goudbruin is en de geitenkaas licht gesmolten.

Serveer met een frisse salade. En eet smakelijk.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>