Simpel op zaterdag: custardtaartje

Een hele tijd terug bedacht ik me dat ik meer wilde bakken. Maar ik vond dat daar op dit blog geen ruimte voor was. Dus begon ik een Instagram initiatief: one person pie. Ik heb er zeggen en schrijven vijf recepten op geplaatst waarvan dit er één was. Ik had het namelijk veel te druk met bloggen voor what mom would cook dat taartjes bakken niet mijn grootste prioriteit bleek.

Jammer eigenlijk, want ik houd van taart. En van bakken. Vooral in het weekend. Of als ik bezoek krijg. Dit is zo’n gerecht dat je met huis-tuin-en-keuken-ingrediënten zo in elkaar zet. Niet alleen smaakt het goddelijk, het ziet er ook nog eens super leuk uit. Mijn bezoek heeft niet eens de kans gehad ervan te proeven want ze waren al op.

Omdat je natuurlijk helemaal zelf moet kunnen bepalen hoeveel je wilt bakken, leek het me handig de ingrediënten per één taartje van 10 cm te vertellen. Zo kun je zelf even rekenen hoeveel je nodig hebt. En zoals altijd geldt dat je even de baktijd in de gaten moet houden als je de oven wat voller stopt dan in onderstaand recept.

Ik wens je alvast een smakelijk weekend. Mocht je dit gaan maken: laat me weten wat je ervan vond!

Heb jij nog een goed taartrecept? Stuur het naar whatmomwouldcook@gmail.com

custardtaartjes

Voor 1 taartje van 10cm (zo kun je zelf even berekenen hoeveel je nodig hebt)
Ingrediënten deeg: 43 gram bloem, ½ tl suiker | 25 gram boter in blokjes | ¼ eigeel | ½ tl water | bakbonen
Ingrediënten custardvulling: 1 ei | 14 gram suiker | 75 ml melk | 75 ml slagroom | paar druppels vanille extract | 2 tl custard | snufje nootmuskaat

Verwarm de oven voor tot 200 °C en start vervolgens met het deeg. Mix hiervoor de bloem met de suiker en boter en kneed het tot grof. Voeg het eigeel en het water toe en kneed tot je een stevige bal hebt. Strooi wat bloem op je werkoppervlakte en rol het deeg uit. Neem een taartvormpje van 10 cm en leg het deeg hierop zodat je ook een opstaande rand uit één stuk krijgt. Knip een stuk bakpapier uit ter grootte van je taartvormpje en bedek deze vervolgens met bakbonen. Dat voorkomt dat het deeg gaat rijzen. Zet het 10 minuten in de oven. En begin ondertussen aan de custardvulling door alle ingrediënten hiervoor goed met elkaar te mixen. Verwijder na 10 minuten de bakbonen en het bakpapier uit je taartvorm en giet je custardvulling op het deeg. Zet nog 25-30 minuten in de oven totdat de custard ‘stijf’ is geworden.

Volg ons ook op Facebook. Dan krijg je alle updates direct.

1 Comment Simpel op zaterdag: custardtaartje

  1. Pingback: Custardtaartje wordt Chocolade custardtaartje | at sowyen's kitchen

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>