Patty’s ratatouille

Ik houd van koken, maar soms heb ik even geen zin om lang achter het fornuis te staan. Dus maak ik iets makkelijks. Nee, geen afhaalmaaltijden. Gewoon iets gezonds. Het was mijn zus die me op deze easy ovenschotel attendeerde. Zo had ze een aantal jaren geleden enkele kolen en aardappels gecombineerd met kippenvleugeltjes uit de oven. En het was heerlijk.

Je zou het kunnen vergelijken met een zelfbedachte ratatouille. Dat woord is natuurlijk Frans. Het komt van ‘touiller’ wat husselen betekent. Voor arme boeren in regio Nice was het namelijk gebruikelijk om vers geoogste groenten in de zomer in stukjes te snijden en goed te husselen. Vandaar ‘ratatouille’. Oorspronkelijk bestond het alleen uit courgette, tomaten, groene en rode pepers met wat ui en knoflook. Vandaag de dag zijn er 1001 varianten. Ik houd ervan gewoon wat groenten in stukken te snijden, te husselen met olie en wat peper en zout en er wat kippentjes tussen te stoppen. Veertig minuutjes in de oven en je kunt aan tafel. Een kind kan de was doen.

Heb jij nog aanvullingen op dit verhaal? Of heb je zelf een gerecht waarvan je de oorsprong zou willen weten? Laat het ons hieronder weten.

PATTY’S RATATOUILLE

voor 2-3 personen
Ingrediënten: courgette | ½ winterpeen | 2 tomaten | 2 uien | 1 paprika | kipkluifjes

Verwarm de oven voor op 220°C graden. Snijd de courgette in stukjes van 1 centimeter en vervolgens doormidden. Snijd de paprika in stukken, de wortel in dunne schijfjes en de tomaten en ui in partjes. Doe de groenten in een ovenschaal en giet er wat olijfolie over. Hussel goed door elkaar. Strooi er naar smaak peper en zout over. Steek de kippetjes nu tussen de groenten. Zet zo’n 30-45 minuten in de oven.

SONY DSC

Volg ons ook op Facebook. Dan krijg je alle updates direct.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>