Pasta met spinazie en gehaktballen

Twee Foodblog Swaps terug vertelde ik je dat mijn vriend niet te porren is voor alles waar ook maar een klein stukje fruit in zit. Lamsstoof met abrikozen eet ie zonder abrikozen. Appeltaart slaat hij over en bier met een ‘toon van vruchten’ vermijdt hij ook liever. Sinds mijn vriend een tijdje bij me ‘logeert’ omdat hij voor zijn werk in Amsterdam moet zijn, heeft hij er zijn eetschema sowieso op aan moeten passen. Ik eet namelijk het liefst zo gezond en met weinig koolhydraten mogelijk (behalve op vrijdag frietdag natuurlijk..). Niet gek dat ik persoonlijk iets minder vaak pasta op het menu heb staan. Maar daar ga ik voor deze Foodblog Swap verandering in maken.

Ik ben namelijk gekoppeld aan Daisy van Lekker Happen. En ja, ik blijf het zeggen: die foodblog swap weet bloggers te koppelen hoor. Ik kan me namelijk uitermate goed identificeren met Daisy’s voorkeur voor lekker happen. Ook wij genieten met z’n tweetjes van nieuwe restaurantjes (mijn vriend en ik houden leuke plekken in Amsterdam bij via ons Pinterestbord), kunnen genieten van mooi opgemaakte borden en zijn dol op vlees. Niet gek eigenlijk want we komen beide uit Brabant en daar houden ze nu eenmaal van lekker en veel eten. Ik hap dus ook lekker door nu ik in Amsterdam woon.

Onder het mom van de Foodblog Swap in combinatie met woensdag gehaktdag, mijn passie voor vlees en mijn vriend’s voorliefde voor pasta werd het een eigen variant op Daisy’s Pennen met spinazie en gehaktballetjes. Ik verving de pennen voor tagliatelle en de mascarpone voor Boursin. Bovendien maakte de gehaktballetjes zelf, voegde er een snufje paprikapoeder aan toe. Ik heb de pan zo ongeveer uitgelikt.

Heb jij ook een gehaktrecept? Mail het dan + verhaal naar whatmomwouldcook@gmail.com.

Pasta met spinazie en gehaktballen

Voor 2-3 personen

Ingrediënten: 300-400 gram tagliatelle (of een andere pastasoort) | een grote zak spinazie | bak cherrytomaatjes | een halve pot boursin cuisine | 300 gram rundergehakt | halve ui | klein beetje gehaktkruiden | kleine hand verse broodkruim | paprikapoeder | peper | zout | olijfolie | klontje boter

Snijd de halve ui fijn. Doe een scheut olie in de pan en fruit de ui zachtjes. Doe het gehakt in een kom en mix het met de ui inclusief de olie die nog in de pan zit, de gehaktkruiden, een beetje peper en de broodkruim. Kneed goed door elkaar en vorm kleine balletjes van zo’n 2-3 centimeter doorsnede. Bak ze in een pan met olie totdat ze rondom bruin zijn. Zet het vuur dan zachter en leg een deksel op de pan. Zorg dat de deksel de pan niet volledig sluit, maar dat er ook nog een kiertje open is en laat de gehaktballetjes langzaam garen. Zet ondertussen een pan met een ruime hoeveelheid water en scheut olijfolie op het vuur. Voeg de pasta toe zodra het water kookt en start dan met onderstaande. (als je verse pasta gebruikt, moet je eerder met onderstaande beginnen).

Pak een hapjespan en verwarm olie. Voeg de spinazie in delen toe en wacht tot het slinkt. Giet de spinazie af en bak nog een minuutje in de pan totdat het meeste vocht eruit is. Voeg naar smaak nog een beetje paprikapoeder en roer goed door. Voeg de cherrytomaten toe en bak 2-3 minuutjes mee. Voeg een halve pot Boursin Cuisine toe. Giet de pasta af en doe deze bij het spinaziemengsel. Zorg dat de pasta lekker onder de room zit en schep dan wat van het pasta-spinazie-tomaatmengsel op het bord. Serveer met wat Parmezaanse kaas.

Erg lekker!

Volg ons ook op Facebook. Dan krijg je alle updates direct.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>