Kruimeltaartje met jam

Stel je krijgt dit weekend bezoek en je hebt niks lekkers in huis. Mij overkomt het vaker. Maar tegenwoordig heb ik enkele recepten die ik binnen handomdraai met wat suiker, boter, melk en meel op tafel zet. Muffins bijvoorbeeld. Of een appelcrumble. Maar deze kruimeltaartjes met jam ook. En niets verraadt dat het je maar een paar minuten werk kostte om te maken. Top dus.

Kruimeltaartje met jam

Voor minimaal 6 taartjes
Ingrediënten bodem: 160 gram bloem | 60 gram suiker | 100 gram boter | 1 ei | 1 tl water
Ingrediënten vulling: jam naar keuze of verse vruchten (appel, peer, aardbei)
Ingrediënten kruimels: 50 gram bloem | 35 gram suiker | 35 gram boter

Verwarm de oven tot 200 graden Celcius. Meng bloem met suiker en boter. Kneed even goed door. Voeg dan het ei en theelepel water toe. Kneed totdat je een goed deeg hebt. Rol uit. Neem kleine taartvormpjes en vul de bodem met het deeg. Bedek met wat bakpapier en bakbonen en bak in de oven voor 10 minuten. Begin ondertussen met je kruimeldeeg. Mix de bloem met de suiker en boter totdat je een kruimeldeeg hebt.

Wanneer de bodems na 10 minuten goed zijn, verwijder je het bakpapier en de bakbonen. Je vult de taartjes met je jamvulling naar keuze en bestrooit ze met de kruimels. Zet terug in de oven voor zo’n 20-25 minuten totdat de kruimels goudbruin zijn.

Totale tijd? Half uurtje dus. Ideaal wanneer je onverwacht bezoek net gebeld heeft dat ze onderweg zijn…

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>