Een echte kersttaart met chocolade en noten

Mocht je je op dit moment nog steeds afvragen wat je voor lekkers moet maken met Kerst, dan ben je rijkelijk laat. En ook al besef je je op dit moment dat dit het geval is: het is nog maar de vraag of je alle ingrediënten nog in huis kunt halen. Maar ach, je kunt het proberen. En als je dan toch bezig bent, kun je net zo goed de ongezonde ingrediënten van deze cake meenemen. Super lekker spul als je vanavond bij de All You Need Is Love Kerstspecial de behoefte hebt aan chocolade. Ik wens je in elk geval alvast een super lekkere Kerst toe. Ik ga vanavond bij mijn ouders genieten van een 5-gangendiner, gekookt door mijn broer, zus, ouders en mezelf. Super gezellig.

Chocolade noten kersttaart

ingrediënten: 225 gram donkere chocolade met min 70% cacao | 225 gram hazelnoten (gepeld) | 225 gram walnoten | 25 gram ongezouten boter | 200 gram bruine basterdsuiker | 5 eieren, dooier en eiwit gescheiden | geraspte schil van 1 navelsinaasappel | 2 el broodkruim | 1 tl vanille-extract | 1 tl kaneel | 50 ml brandy

Verwarm de oven tot 180 graden. Smeer een taartvorm van 20 centimeter in met boter. Bestrooi de bodem met de broodkruim en schud even zodat het goed verdeeld is. Neem een mixer en mix de hazelnoten samen met de walnoten fijn. Breek de chocolade in kleine stukjes en voeg dat aan de noten toe. Je moet het nu zo fijn malen dat het fijn is, maar niet volledig verfijnd. Er mag nog ietwat van een textuur in zitten. Als je niet zo’n fijne mixer hebt, kun je de noten en chocolade handmatig fijn maken, gebruik hiervoor een scherp mes of stop de ingrediënten in een plastic zakje, leg er een handdoek boven op en sla er met een hamer op (dat is mijn manier om sommige ingrediënten snel fijn te malen ;)) Zet ondertussen een pannetje op het vuur om de ongezouten boter te smelten.

Doe de mix in een kom en voeg het vanille-extract toe gevolgd door de brandy, kaneel, suiker en de gesmolten boter. Roer goed door elkaar. Voeg de eidooiers toe en zorg dat alles goed gemixed is voordat je de sinaasappelrasp toevoegt. Klop in een andere kom de eiwitten stijf totdat zij pieken vormen en voeg het dan lepel bij lepel toe aan het chocolade-notenmengsel.

Doe dit mengsel in je springvorm en bak in 60-70 minuten in het midden van de oven. Zorg dat je de cake de laatste 15 minuten afdekt met wat bakpapier. Dit omdat de cake anders te bruin wordt. Je weet dat de cake goed is als hij stevig, maar niet te hard aanvoelt in het midden.

Delicious Xmas!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>