Gevulde saucijzen met gele rijst

Mijn moeder blijft een van de beste koks die ik ken. Zelf is ze daar veel te bescheiden in. Alles wat ze probeert, mislukt namelijk in haar ogen. Gewoon omdat het er vaak niet zo uitziet dan op het plaatje. Ik hoef jullie natuurlijk niet te vertellen dat mijn moeder mijn kookheld is. Ook al ziet het er namelijk niet zo uit als op de foto uit haar tijdschriften en grootmoeders kookboeken (daar is het zelfs geïllustreerd ;)): mij smaakt het altijd goed. Gewoon, omdat ik weet dat ze het met liefde bereid. Dat ze alles in huis haalt wanneer wij op bezoek komen en ik gemiddeld 3 kilo zwaarder weer het ouderlijke huis verlaat en een week lang niet hoef te eten.

Een tijdje terug was ik weer eens in Bakel (daar wonen mijn ouders) en maakte mijn moeder overheerlijke gevulde saucijsjes met gele rijst voor me. Het is een klein beetje vals spelen op woensdag gehaktdag vandaag omdat de saucijzen vaak al bereid zijn, maar anders kun je ze natuurlijk altijd zelf maken. En daar heb je hoe dan ook gehakt voor nodig ;)

SONY DSC

Heb jij nog een favoriet woensdag gehaktdag recept? Laat het ons hieronder weten.

GEVULDE SAUCIJZEN MET GELE RIJST MET DRESSING


Ingrediënten gevulde saucijzen: 4 saucijzen | 12 gedroogde abrikozen | mosterd | rozemarijn | 6-12 plakken rauwe ham
Ingrediënten gele rijst: 400 gram gele rijst | enkele bosuitjes | bakje taugé | 2 handjes grofgehakte pinda’s
ingrediënten dressing: 1 el wittewijn azijn | 1 el gembersiroop | 1 mespunt sambal | flinke scheut zonnebloemolie

Gele rijst

Kook de rijst volgens de bereidingsaanwijzing op de verpakking en laat vervolgens helemaal afkoelen. Zet een pan met water op het vuur en wacht totdat het kookt. Blancheer dan de sugarsnaps 1 minuut en dompel ze erna meteen in een bak met koud water zodat ze niet verder garen. Snijd ze vervolgens in schuine reepjes.

Gevulde saucijzen

Snijd de saucijzen in de lengte behoorlijk diep in (alsof je een frikandel speciaal wil maken ;). Ze moeten dus nog wel aan elkaar zitten. Snijd de saucijs vervolgens in drie stukjes. Besmeer de inkeping met mosterd en stop er één abrikoos in en wat rozemarijn. Druk de saucijs dicht en rol er een stuk rauwe ham strak omheen. Smelt wat boter of olie in de koekenpan en bak ze tot de saucijzen gaar zijn.

Dressing

Mix alle ingrediënten en klop het met een mini garde even goed door. Mijn moeder heeft zo’n dressingfles waarin je alle ingrediënten doet en dan flink door elkaar kan schudden.

Opdienen

Mix de dressing door de gele rijst en voeg alle overgebleven ingrediënten naar smaak toe. Serveer met de gevulde saucijzen.

Smakelijk eten namens mezelf en mijn moeder

Volg ons ook op Facebook. Dan krijg je alle updates direct.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>