Gehaktrecept: overheerlijke gevulde uien

Nu ik een tijdje bezig ben met het blog, heb ik soms behoefte om iets te proberen. Soms is dat iets zwaar ingewikkelds, de andere keer is het wat meer ‘huis-tuin-en-keuken-koken’. Heel makkelijk voor een doordeweekse avond. Voor mij dan. Want je hebt voor dit gerecht wel geduld nodig. De uien moeten een tijdje koken, je moet het vlees goed kruiden en dan moet je er ook nog een side dish bij bedenken. En dan proberen die gevulde ui zo goed (lees: netjes) mogelijk op te eten.

Het gerecht is geïnspireerd op de gevulde uien van Janneke’s foodblog. Alleen voeg ik wat meer kruiden en vlees toe. En kook in de uien in de groentebouillon.

Heb jij nog een lekker gehaktrecept? Laat het ons hieronder weten of stuur een mailtje met je recept naar whatmomwouldcook@gmail.com

Gevulde ui

Voor 2 personen
Ingrediënten: 2 grote uien | groentebouillon | 4 kruidnagels | 75 gram rookspek | 150 gram half-om-halfgehakt | 1 tl tomatenpuree | 2 tenen knoflook | 1 tl paprikapoeder | 1 tl nootmuskaat

Pel de uien. Steek in elke ui twee kruidnagels en kook ze ongeveer 30 minuten in groentebouillon. Zorg dat de groentebouillon bijna de gehele ui bedekt. Haal de uien uit het water en ontdoe ze van de kruidnagel. Laat ze wat afkoelen. Kook de bouillon nog verder in door het langer op het vuur te laten staan.

Snijd de spek in blokjes en bak ze totdat ze hard en bruin zijn. Voeg het gehakt toe en bak rul. Pers de knoflook uit en voeg samen met alle andere kruiden aan het gehakt-spekmengsel toe. Eventueel met wat van de groentebouillon.

Snijd het kapje van de uien eraf met een scherp mes. Verwijder de binnenkant. Dit gaat het makkelijkst door er een vork in te prikken en het eruit te trekken. Snijd hiervan (van de binnenkant, niet van het kapje!) een klein deel fijn en meng door het gehaktmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Vul de uit met dit mengsel en druk stevig aan. Zet het kapje bovenop de ui. Zet de uien terug in de bouillon en laat ze ontzettend warm worden. Dan zijn ze weer klaar om op te dienen. Lekker met een frisse salade.

Volg ons ook op Facebook. Dan krijg je alle updates direct.