Gehaktpizza

Sinds ik gestart ben met woensdag gehaktdag, staat er elke week een gehaktrecept op het programma. Ik vind dat helemaal niet erg, want ik houd van gehakt. Van al het eten overigens. Niet gek dat ik sinds ik dit blog heb een aantal kilo’s aangekomen ben ondanks het vele zwoegen in de sportschool. Het was tijd voor mijn koolhydraatvrije weekjes en daarbij hoorde ook een koolhydraatvrij gehaktrecept. Mijn vriend noemt het ‘hele grote hamburger’. Ik noem het gehaktpizza.

Heb jij nog een favoriet woensdag gehaktdag recept? Laat het ons hieronder weten.

GEHAKTPIZZA

Voor 2-3 personen


Ingrediënten: 500 gram rundergehakt | Italiaanse kruiden | eidooier | 2 paprika’s | blikje tomatenpuree| 1 soort kaas (bijvoorbeeld mozzarella, Parmezaanse kaas of strooikaas) | peper | zout

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika’s in z’n geheel in de oven en besprenkel ze met olie. Laat ze net zo lang in de oven staan tot ze een beetje bruin worden. Haal ze uit de oven en stop ze in een plastic zak, maar laat de oven aan staan. Laat ze volledig afkoelen en verwijder het velletje. Ontdoe de paprika van steel en pitjes en snij in reepjes.

Mix het gehakt met een behoorlijke hoeveelheid Italiaanse kruiden, peper, zout en de eidooier. Sla het plat zodat je een hele grote ‘hamburger’ hebt van max 1 cm dik. Leg dit op een bakpapiertje op een ovenschaal en besmeer met tomatenpuree. Zet 10-15 minuten in de oven. Haal het er vervolgens uit, beleg met de geroosterde paprikareepjes en bestrooi met kaas. Op de foto heb ik Parmezaanse kaas gebruikt bij gebrek aan mozzarella. Zet het geheel net zo lang in de oven tot de kaas gesmolten is.

Serveer met een frisse salade. Lekker!

Volg ons ook op Facebook. Dan krijg je alle updates direct.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>