Feest!

Een jaar geleden wist ik niet waar ik aan begon. Behalve dat ik zin had om meer met eten en drinken bezig te zijn. Dus startte ik maar een blog. Dat is nu één jaar geleden. Dus één hoeraatje voor mij. Eén jaar. Poeh. Ik ben wel wat kilootjes aangekomen. En ze zijn er ook weer afgegaan. En weer bijgekomen. En weer afgegaan. Maar ach, dat hoort erbij. Mijn liefde voor koken is er afgelopen jaar in elk geval niet minder op geworden. Gelukkig maar. Want ergens was ik wel bang dat, wanneer ik veel meer met eten en drinken bezig zou zijn, mijn interesse weg zou zakken. Want dat gaat meestal zo bij mij.

Maar in tegendeel: door meer te proberen, experimenteren, mensen te ontmoeten, recepten te delen, te proeven, bakken en maken is de liefde alleen maar opgelaaid. Ook voor food photography. Startte ik met mijn fotograaf vriendinnetje Merette, moest ik het na twee maandjes alleen doen. Dus verdiepte ik me er meer in. En hoe meer ik me erin verdiepte, hoe strenger ik voor mezelf werd. Van de zomer en daglicht buiten, naar winters waarin ik vroeg op stond om de eerste zonnestraaltjes voor foto’s te gebruiken. Tot vandaag de dag waarin ik de logeerkamer als mini fotografiestudio geclaimd heb.

Ik ben dankbaar dat mijn vriend me dit laat doen en het er niet over heeft dat die logeerkamer ook zijn man cave had kunnen zijn. Ik ben dankbaar voor de andere bloggers die ik nog nooit ontmoet heb, maar waar ik toch leuk contacten mee heb opgebouwd. Ik ben dankbaar voor vrienden die zich altijd opofferden mijn probeersels te proeven. Dankbaar voor mijn ouders die na foto’s op de app spontaan op de koffie kwamen. Dankbaar voor het vinden van in elk geval één passie.

Eén jaar dus. Daarom vier ik komende maand feest. En probeer ik om de dag een taartje met jullie te delen. Hartige of zoete. Uit een bak- of cakeblik. In alle vormen en maten. Met allerlei ingrediënten, texturen en smaken. Voordat ik met nieuwe recepten start, deel ik mijn top-5 favoriete taartjes van afgelopen jaar met jullie. Dus haal die bakblikken maar uit het stof en zet de oven vast aan. GAAN!

Top-5 Patty’s pastry

Klik op de titels voor de recepten.


Nr. 5: Rutgers perencake met noten


SONY DSC
Heerlijk winters


Nr. 4: Bossche bollen


SONY DSC
Beste van Brabant op worstenbrood na


Nr. 3: Arretjescake


arretjescake
Mama’s finest.


Nr. 2: Citroen merenguetaart


SONY DSC
Lekker fris en ook complex


Nr. 1: Gezouten chocolade karameltaart


SONY DSC
Tijdrovend en goddelijk.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>