Mini biscuitmuffins met citroenmeringue

De laatste weken heb ik moeite om te bloggen. Ik werk zoveel en heb zoveel sociale afspraken dat het schrijven van verhalen er bij in schiet. En daar baal ik gigantisch van. Niet dat ik niet veel meer kook, maar mijn perfectionisme keurde de laatste tijd geen enkele foto goed. Dus vond ik het ook geen blog waardig. En als de foto dan een keer lukte was ik alweer met 1001 andere dingen bezig, behalve bloggen. Dus daar moest ik vanaf.

Ik heb dan ook eindelijk geïnvesteerd in twee lampen, zodat ik ‘s avonds mijn avondmaal gewoon op de foto kan zetten. Met voldoende licht en tevredenheid vanuit mijn kant. En ik kan je vertellen dat ik die lampen de afgelopen week goed heb uitgetest. Dat wil dus zeggen dat ik een aantal heerlijke recepten op de plank heb liggen om met jullie te delen.

Ik start met een maandelijkse foodblog swap, waarbij ik me altijd door een andere bloggen laat inspireren. Dit keer is dat Mirne van Season with love. Een snoepkont die graag met eten bezig is. High five for that, want ik moet eerlijk bekennen dat ik de laatste weken nogal wat af bak in dat oventje van me. En dat is bij lange na niet altijd een gezonde quiche. Hoewel je daarvoor wel recepten genoeg op Mirne’s blog zult vinden. Plus nog veel meer heerlijks.

Waar ik begon met bloggen omdat ik graag verhalen schreef over eten, begon Mirte eigenlijk met haar blog om haar zelf te motiveren elke week één nieuw recept te proberen. Dat werden er drie. En later zo’n zeven. Ik ken die verslaving. Het uitproberen. Experimenteren. And I like it.

Daarom heb ik ook geëxperimenteerd met twee recepten van Mirne. Namelijk die van de Mini citroen meringue taartjes en die van de kruidnoten cupcakes. Ik maakte er biscuitmuffins met citroenmeringue van. En terwijl ik dit tik, tik ik ook gelijk de 5e mini muffin naar binnen. Ze zijn lekker!!! Afijn, het deeg van de kruidnoten cupcakes zonder kruidnoten, maar met biscuits. En de meringue van de citroen meringuetaartjes alleen dan met de toevoeging van wat citroenzest alsook –sap. Gaat dat maken. Nu nog! Het kan!

Heb jij nog aanvullingen op dit verhaal? Of heb je zelf een gerecht waarvan je de oorsprong zou willen weten? Laat het ons hieronder weten.

Biscuitmuffins met citroenmeringue

Ingrediënten muffin: 100 gram zelfrijzend bakmeel | 100 gram kristalsuiker | 100 gram roomboter | 4 digestive- of volkoren koekjes
Ingrediënten merengue: 20 gram water | 100 gram kristalsuiker | 2 eiwitten | sap van ½ citroen | rasp van de schil van 1 citroen

Start met het maken van de mini muffins. Verwarm de oven voor op 180 graden en beboter een muffinbakblik. Ik gebruik er eentje met kleine muffins met een doorsnede van zo’n 3 cm. Mix het bakmeel, de kristalsuiker samen met de eieren. Smelt de boter en voeg toe. Mix goed door totdat je een klef beslag overhoudt. Knijp de 4 koekjes met je handen fijn tot je korrels krijgt die niet te groot zijn. Roer ze door het beslag.

Schep ongeveer een lepel beslag in een muffinvormpje. Met de hoeveelheid van bovenstaand recept kan ik 16 kleine muffins maken. Zet 20 minuten in het midden van de oven. Haal eruit en laat afkoelen.

Maak de merengue. Klop hiervoor de eiwitten met een mixer stijf totdat je pieken krijgt. Doe het water samen met de suiker in een pannetje totdat de suiker gesmolten is. Mix met de citroenrasp en –sap en giet het langzaam bij de eiwitten. Blijf ondertussen wel met de mixer kloppen totdat het geheel is afgekoeld en weer stijf is.

Doe de eiwitten in een spuitzak en spuit ze op de muffins. Neem een brander en brand de merengue voorzichtig wat aan totdat je de gewenste bruine kleur op de merengue krijgt. Et voila, probeer ze niet allemaal tegelijkertijd op te eten.

Volg me ook op Facebook. Dan krijg je alle updates direct.

2 Comments Mini biscuitmuffins met citroenmeringue

  1. Mirne 22 februari 2015 at 19:14

    Echt supertof!

  2. Patty 22 februari 2015 at 19:41

    En ook erg lekker kan ik je vertellen… ;) Super leuk blog heb je trouwens, het was echt lastig om te kiezen! Wat is het leuk he, beetje koken, fotograferen en bloggen? :)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>