Geroosterde biet met mozzarella en appel

Ik ben me de laatste tijd aan het verdiepen in de wetenschap achter eten. Dat is super interessant en daar ga ik je de komende tijd ook vast meer over vertellen. Waarom eten we wat we eten? Waarom zou je texturen toevoegen? Welke smaken passen bij elkaar. En, vervolgens mijn eigen interesse: hoe maak je dan eigen bijzonder en ster-waardige recepturen?

In mijn geval doe je dat door gewoon veel uit kookboeken te koken en daarnaast te experimenteren. Dat ik daarvoor heel veel nieuwe apparatuur heb aangeschaft is dan maar zo. Maar voor sommige gerechten heb je gewoon heel weinig nodig om toch iets heel bijzonders neer te zetten.

Neem dit recept. Een bijzonder fijn en overheerlijk (gezond) voorgerecht met bietjes, mozzarella en appel. Zo maak je het:

Recept Geroosterde biet met mozzarella en appel
Bietjes in verschillende kleuren | mozzarella | 100 ml appelsap | 1-1,5 gram agar agar | (rucola) cress | alfalfa | olijfolie | peper | zout

Verwarm de oven tot 200 graden. Neem een stuk aluminiumfolie en stop er de bietjes samen met wat olijfolie en zout in. Vouw de aluminiumfolie dicht en leg in de oven voor 1-1,5 uur totdat de bietjes gaar zijn. Verwarm ondertussen de appelsap met de agar agar en laat even goed warm worden. Doe het in een schaaltje en zet in de koelkast om op te stijven.

Zijn de bietjes gaar? Haal ze uit de oven. Laat iets afkoelen, verwijder de schil en snijd in plakjes. Leg verschillende kleuren plakjes op een bord. Haal nu de appelgelei uit de oven. Je kunt deze in blokjes snijden of je pureert het, stopt het in een spuitzak en maakt er toefjes van.

Pluk de mozzarella en leg deze op de bietjes. Bestrooi met peper, zout en besprenkel met wat olijfolie. Leg er de appelgelei bij en maak af met wat cress en alfalfa.

Smakelijk eten!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>